De Schmalhorst

+31534500148 info@schmalhorst.nl

Menu
Vakantiehuis Ootmarsum

Ruim & sfeervol

De omgeving

Het Sprengendal is uniek voor Nederland. Het landschap van het polderland is verdwenen om plaats te maken voor een licht glooiend bos- en weidegebied. Het is er prachtig dwalen door de bossen die doorsneden worden door heldere beekjes.

Naar het oosten toe strekt dit gebied zich uit, tot er bij Bentheim in Duitsland werkelijk rotsformaties aan de oppervlakte komen, waarop het prachtige Slot Bentheim is gebouwd.

U hoeft natuurlijk helemaal niet over de grens om volop te genieten. Dat kan ook in het stadje Ootmarsum. Het is prachtig behouden in de antieke bouwstijl en biedt vele galerieën maar ook de mogelijkheid om fietsen te huren.

De omgeving is rijk aan beken en stromen, en bevat meerdere oude watermolens. Op gastronomisch gebied kunt u op vele plaatsen terecht, maar ook is het knus eens bij de Watermolen van Bels aan te schuiven bij het houtvuur en een echte Twentse krentenwegge te proeven of een pannenkoek naar eigen recept.

Altijd, of het nu het vroege voorjaar is met het ontluikende groen, volop zomer en u koelte in het bos kunt vinden, einde zomer als de heide bloeit of de herfst kleurt, maar ook in de winter is het een pracht plek om tot rust te komen.

De natuur

Om het huis zijn er talrijke vogels, wel meer dan twintig soorten. Als u nog eens iets lekkers buitenzet komt de eekhoorn het al gauw ophalen. Ook herten en reeën, wagen zich in de avondschemer soms dicht bij het huis.

Bent u een echte natuurliefhebber, of hebt u behoefte om echt te onthaasten? Dan is “De Schmalhorst” de juiste plek voor u.

Huisdieren zijn toegestaan. Honden dienen wel aangelijnd te zijn in de bossen.